2011. szeptember 28., szerda

20 csöves heat pipe napkollektor AKCIÓ!!! UTOLSÓ!! - Jelenlegi ára: 93 750 Ft

UTOLSÓ DARAB! Ilyen áron sehol sem fogja megvenni!
 
Hőcsöves napkollektor
Vákuumcsövek
A vákuumcsövek a napkollektorok energiaelnyelői (abszober). Az abszorber a napsugárzást elnyelve felmelegszik, hőenergiáját átadva használati melegvíz előállítására alkalmas. A vákuumcső két koncentrikusan elhelyezett, rendkívül erős boroszilikát üvegből készül. A külső cső átlátszó nagy fényáteresztő képességű, a belső cső szelektív bevonattal (Al-N/Al) ellátott nagy elnyelő-képességű minimális reflexió mellett. A koncentrikus csövek végüknél zártak, a közöttük lévő levegőt magas hőmérsékleten kiszivattyúzzák. Az így keletkező vákuum (5×10-3 Pa) jó hőszigetelési tulajdonságának köszönhetően nagyban megnöveli a csövek hatásfokát.
Hőcsövek
Az ****** napkollektorokban használt hőcsövekben a munkafolyadék forráspontja 25°C. Ezt a hőmérsékletet elérve a munkafolyadék elpárolog, hőt (párolgási latens hő) vesz fel környezetétől, amelyet a hőcső felső, hidegebb részén (kondenzátor) lead. A munkafolyadék itt lecsapódva kerül vissza a hőcső párologtató, melegebb részébe. A hőcső működése közben ez a körfolyamat állandósul, hőt szállítva a melegebb helyről a hidegebbre.
Felhasználás előtt minden hőcső hővezető képességét tesztelik, melynek során 250°C-ra hevítik. Emiatt a hőcsövek viszonylag lágyak, hajlékonyak. (A túl merev hőcsövek nem estek át ilyen szigorú tesztelési folyamaton. ) A nagy tisztaságú réz alkalmazásának valamint a szigorú minőségi ellenőrzéseknek köszönhetően a hőcsövek várható élettartama még a vákuumcsövekét is meghaladja.
Elosztócső-ház anyaga:
Eloxált alumínium
Keret anyaga:
Eloxált alumínium szelvény
Hőcső anyaga:
Réz
Hőszigetelés:
Ásványgyapot és poliuretán
Gumitömítések és gumigyűrűk:
UV-stabilizált hőálló szilikongumi
Próbanyomás:
9 bar



Jelenlegi ára: 93 750 Ft

Az aukció vége: 2011-09-29 12:18
. 20 csöves heat pipe napkollektor AKCIÓ!!! UTOLSÓ!! - Jelenlegi ára: 93 750 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése